Печат

Награждаване на десетте най-добри спортисти 153. Спортно училище “Неофит Рилски“

вкл. .

sportno lokomotiv 153 SU sportist 2023

На 01.02.2023г. 153. Спортно училище “Неофит Рилски“ награди най-добрите си спортисти за 2023 г. и откри дългоочакваната мултифункционална спортна зала, която се състои от два физкултурни салона, четири съблекални и два санитарни възела. Училището е предвидило и помещение за сауна. В момента се практикуват девет различни вида спорт: футбол, бокс, лека атлетика, джудо, волейбол, баскетбол, тенис на маса, тенис на корт и художествена гимнастика. От следващата учебна година предстои въвеждането на още три вида спорт - плуване, таекуон-до и бадминтон.
sportno lokomotiv 153 SU fizkulturen salon
В присъствието на учители, директори на столични училища, треньори, ръководители на спортни клубове и ученици, тържеството бе открито с химна на училището. След това гостите се насладиха на изпълнението на гимнастичките от Спортния клуб по художествена гимнастика “Локомотив“ София, с треньор златното момиче - Катрин Велкова. В тържеството взе участие и Фолклорен клуб “Заведи оро“, с ръководител Валерия Филкова. Вълнуващо бе и изпълнението на учениците от 7.а клас, които с танца си предизвикаха одобрението и аплодисментите на публиката. Ръководството и колективът на 153. Спортно училище „Неофит Рилски“ имаха удоволствие да споделят своя празник с господин Васил Терзиев, кмет на София-град, който награди абсолютната световна шампионка по художествена гимнастика с ансамбъл жени, европейска шампионка и носител на отборната световна титла за 2023г. Радина Томова.
На второ място в класацията бе отличен Ангел Димитров, носител на сребърен медал на световното първенство по бокс. Спортистът бе награден от доктор Климент Христов, старши експерт „Административно обслужване и връзки с обществеността“ в Регионалното управление на образованието. Той поздрави учениците и колектива и поднесе поздравителен адрес от името на доктор Ваня Кастрева, началник на Регионалното управление на образованието София-град. За заслуженото трето място в класацията, награда получи Дамян Аврамовски, европейски шампион на сингъл и двойки в тенис на корт, заемащ първо място в българската ранглиста, първа ракета до 12. години в националния отбор. Дамян Аврамовски получи своята награда от госпожа Ивайла Василева – представител на Синдиката на българските учители. Награда за четвъртото място имаше удоволствието да връчи доцент Тодор Маринов, преподавател в Националната спортна академия “Васил Левски“. Той поздрави наградения Янко Илиев, достигнал трето място на световно първенство. Доцент Маринов представи поздравителния адрес от ректора на Националната спортна академия. В класацията на пето място бе отличена Снежана Граматикова, която е републикански шампион за девойки и жени по джудо. Тя беше наградена от госпожа Валентина Ликова, експерт в Столична община. Шестото място в класацията заеха шампионите от европейското първенство по бокс – Камелия Желязкова, Роберта Хаджийска, Алейна Мехмед и Георги Гълъбов – трето място на европейското първенство. Те бяха наградени от госпожа Теодора Филева, експерт в Столична община. Седмото място е за джудистката Моника Ценева - републикански шампион и носител на сребърен медал на балканско първенство. Определена като “чудо“ в този спорт. Наградата връчи господин Данко Калапиш – директор на 107. Основно училище и Председател на ръководителите в системата на народната просвета в България, София-град.
Осмото място в класацията беше отредено за Явор Враголомски, най-добрият лекоатлет, бронзов медалист в многобоя за момчета на националния шампионат. Наградата връчи госпожа Бойка Георгиева, Председател на СБУ, район Надежда. Деветката взе републиканския шампион по бокс Георги Запринов, завоювал девето място на европейско първенство. Той беше награден от господин Емил Аврамов, доцент в НСА. Деница Живкова е отличена в спорта тенис на маса като участник в турнир – квалификация за национален отбор без загубена среща – 1. място. Призът за десето място беше връчен от Валентина Ликова.
За отбор на годината бе отличен баскетболният тим, заел първо място в държавния шампионат и първо място в Купа на България. Наградата връчи госпожа Нона Костадинова, Председател на Обществения съвет при 153. Спортно училище „Неофит Рилски“.
Заслужени награди получиха и отличените за треньори на годината – треньорите на шампиони – Петър Илиев и олимпийската шампионка Стойка Кръстева. Наградите им бяха връчени от госпожа Мариана Цветкова, Директор на 153. Спортно училище „Неофит Рилски“.
Емоционално прозвуча и поздравът на Зорница Делчева от 7. а клас, която изпълни стихотворение, насочено към силата на спортния дух. Преди общата снимка с официалните гости, наградените получиха еднократни стипендии за високи спортни постижения. Кметът на София господин Васил Терзиев лично награди всеки от тях.
Следващата част на празника премина в новата спортна зала. Гости, учители и треньори преминаха през реновираните съблекални и санитарни помещения. Най-голямо учудване предизвика обновената спортна зала, един сбъднат проект по Програмата за реновиране и основен ремонт на физкултурни салони на МОН. Общата стойност на ремонта е 350 000 лв., от които по проекта 114 000 лв., по проект на район Надежда, Столична община бе направен ремонт на покрива на салона на стойност 92 000 лв. Училището е дофинансирало от бюджета си сумата от 120 000 лв. Изградено е пожароизвестяване и видеонаблюдение извън общата стойност на ремонта – отново от бюджета на училището. Думите на господин Терзиев обнадеждиха присъстващите, защото той обеща съдействие за бъдещо саниране, поне на част от училищната сграда.
Заедно с госпожа Цветкова те отрязаха лентата и дадоха старт за бъдещи спортни събития в красивата спортна зала.
Тържествен водосвет отслужи отец Стилян от столичния православен храм „Свети Андрей Първозвани“. Под звуците на „Многая лета“, тържеството премина към своя финал.
На последвалия коктейл официалните гости споделиха позитивните си впечатления от тържеството, от обстановката в училището и прекрасния колектив.
Share

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

ВИДЕО

 

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ