Печат

Диема и БФС срещу времето и лошите терени

вкл. .

loko sniag 01
На всички е ясно, че над 1/2 от терените в А група не позволяват да се играе нормален футбол, но в комбинация със снега затрупал България, положението става трагично. От снимките по-долу може да видите състоянието на стадион "Локомотив". Вчера снегът от терена бе почистен, но днес отново има над 7 сантиметрова покривка.
 
Ще трябва да се чисти отново, въпреки всичко, само и само да има мач, нищо, че в Англия отлагат двубои когато терените са подгизнали. Подгизнали бяха и терените на двата Локомотива, Хасково, Марек и дори на ЦСКА. Мачове в това време ще досъсипят и без туй лошите терени, но времето е златно за Диема. Всеки обикновен запалянко ще стои на топло у дома и ако му се гледа ще плати 4-те лв. за "А" група на медията. Когато преди две години г-н Кокала проведе куп тренировки в подобно време, от помощното игрище на Локомотив останаха само спомени (вижте снимките от калната "баня"). Това очаква сигурни 90% от официалните терени в България, ако не бъдат отлагани мачове.
 
Естествено, има я и другата страна на монетата - при терени с отопление и поддръжка няма да се налага да има толкова отложени срещи. Да, от Диема са прави да си търсят правата и явно ще трябва клубовете да се задължат да инвестират средства от тях в стадионите, но е редно и "държавата" да погледне към тях, а не само да се хвърлят милиони евро за бази в малки градчета като Криводол, Сливница, Симитли и др., повечето от които са също частни проекти (основното извинение на "държавните" органи за липсата на каквато и да е подкрепа/субсидия в насоката).
 
Share

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

ВИДЕО

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ

 • Всички знаят кои са лицата от Атила... Има един Момчил ... Направете жалба в полицията

  Прочетете още...

   
 • parva kopka na stadiona 1968

  Прочетете още...

   
 • Стойнето се бил разсърдил на тази публикация и затова Локомотив нямало вече да домакинства там.

  Прочетете още...

   
 • Ако някое капутче посмее само да си помисли да драска по платната, после щеще ходи да пикае през 5 ...

  Прочетете още...