Печат

Локомотив не стартира с пълна пара в "Б" група... но набра инерция!

вкл. .

vsCSKA2016
След като "на пожар" бе сглобен отборът, който бе поканен да участва във Втора професионална лига, не можеше да се очакват някакви "чудеса от храброст". Чудо обаче се случи на 21-ви септември в 1/16 финала за Купата на България срещу прехвалените чужденци на ЦСКА-София. В този мач момчетата на Ангел Колев успяха да дерайлират "червените" и след като поведоха и бяха изравнени, ги надиграха и победиха с 2:1. Емоциите от победата бяха неописуеми и този успех вдигна самочувствието и увереността на играчите.


На 1/4 финала в Ловеч се стигна до дузпи и късметът обърна гръб на Локомотив и отборът отпадна за Купата на България.

В сезона играчите, които се отличиха, бяха капитанът Даниел Пеев, вратарят Любенов, централният защитник Емо Виячки и нападателят Митко Георгиев. Освен Пеев, тримата други споменати футболисти дойдоха в началото на сезона.

През самия полусезон бяхме свидетели на много драматични обрати и голеади, като в Хисаря с "Левски" (Карлово), от 2:0 за домакините, Димитър Георгиев вкара хеттрик и обърна до 3:2 за Локомотив. Още един такъв инфарктен мач се получи в "Надежда" - срещу лидера Септември от 2:1 за "железните" се стигна до загуба с 2:3 в края на мача, и то при положение, че гостите бяха останали с 10 човека.

Не липсваха и скандали, като този в мача с ЦСКА-София 2, в който фенове (!!!) на "червените" нахлуха на терена и след това в съблекалнята на Локомотив, и зараздаваха шамари на наши играчи, докато цялата охрана на стадиона бе заета да пази сектора за гости - тоест нас. Без коментар.

Тук е мястото да споменем и факта, че Локомотив за пореден сезон, независимо от групата, в която играе, имаше фенска подкрепа във всеки един изигран свой двубой, като на гостуванията в Карлово, Плевен, Враца и Панагюрище бройката на феновете ни беше доста прилична за българските стандарти, като в мача за Купата на България в Ловеч, в делничен ден, 60 човека подкрепиха по подобаващ начин любимото Локо.

Като цяло полусезонът протече доста противоречиво, с една сладка победа за начало и една серия от седем мача без победа, в които обаче се наблюдаваше желание и израстване, а с някои нови попълнения (като двамата гърци Йоргос Бузукис и Анестис Хадзилиадис) се стигна до един определено позитивен завършек на есенния дял, в който се видя, че отборът има потенциал. Като се има предвид нивото на другите отбори, мястото, на което се намира в момента Локомотив - на три точки от зоната на изпадащите и на четири от шестия Несебър - реално не му приляга, но предвид бързото стиковане и многото нови момчета, то е обяснимо.

Пролетният полусезон започва другата събота (25-и февруари) и надеждите на всички клуба са Локомотив да изглежда като добре смазана машина. През паузата настъпи треньорска рокада, като новият старши треньор, Явор Вълчинов, вече разполага със седем нови попълнения, които да вдигнат класата и нивото на тима.

На 25-и февруари Локомотив стартира у дома, срещу един от конкурентите в класирането - Спартак (Плевен) и пред своя публика една изразителна победа е повече от задължителна!

 

Само Локо!

Share

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

ВИДЕО

Тежка загуба и скандална опасна неспортсменска контузия за Александър Любенов

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ