Печат

1500 деца спортуват в Обединени спортни клубове „Локомотив“

вкл. .

teren bfs svoboda nadezhda

„Когато станах кмет на район "Надежда" през 2007 г, на стадион "Локомотив" тренираха около 400 деца. Днес, над 1 500 деца спортуват в Обединени спортни клубове „Локомотив“.
През годините, заедно с президента на ОСК "Локомотив" София Даме Стойков, подобрихме материалната база на червено-черните. Вече са ремонтирани всички зали на стадиона, децата разполагат с три терена за минифутбол , тенис корт и волейболно игрище.“, каза кандидатът за кмет на район „Надежда“ инж. Димитър Димов по време на среща със спортната общественост.

Кандидатът от МК ГЕРБ/СДС добави, че днес имаме изцяло нов облик на образователния сектор в „Надежда“, а само преди 10 години,  имаше няколко училища, които  бяха в изключително тежко състояние и финансови задължения. Сред тях е беше 153 спортно училище „Неофит Рилски", което днес е възродено, с активната помощ на президента на ОСК "Локомотив" Даме Стойков.

Сред успехите в последните няколко години е и откритото през 2016 г общежитие от морски контейнери. Днес там живеят близо 50 деца, които спортуват и се обучават в спортното училище. Треньорите изразиха мнение, че благодарение на тази придобивка,  таланти от малките общини имат възможност за развитие в столицата.

„Работим за по-добри възможности за масов спорт за подрастващите.“, допълни инж. Димитър Димов. В няколко от детските градини в „Надежда“ функционират плувни басейни, разполагаме и с мини футболни игрища за най-малките почитатели на зеления терен. Най-сериозният успех в сектора на спортните съоръжения, е новооткритият  комплекс за минифутбол в жк “Свобода“. Преди пом-лако от месец, над 250 деца от района, се включиха в откриващ турнир за купа „Надежда“. Съоръжението е изградено с инвестиция на Български футболен съюз,  по програмата FIFA Forward, насочена към популяризиране на футбола сред деца и юноши. Комплексът включва три игрища за минифутбол с най-висококачествена настилка и размери 25 на 44 метра и разполага с трибуни, съблекални и паркинг зона, като футболната централа ще стопанисва обекта в следващите 20 години. Децата от „Надежда“ ще ползват 80 безплатни часа месечно, а след изчерпването им ще могат да използват преференциални цени за допълнителни часове.

В края на срещата, инж. Димитър Димов пое ангажимент да продължи  да работи в името на децата, възможностите за масов спорт и за развитието на любимият му клуб  "Локомотив“ София!

източник: https://www.standartnews.com/

Share

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

ВИДЕО

 

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ