Печат

Олимпийската шампионка Стойка Кръстева получи наградата за №1 на ОСК Локомотив

вкл. .

stojka krasteva sportist Lokomotiv 2021

Олимпийската шампионка по бокс в категория до 51 кг Стойка Кръстева получи приза за спортист номер 1 на ОСК Локомотив за 2021 година. Кръстева бе наградена от председателя на обединените спортни клубове Даме Стойков на стилна церемония.

"За мен тази награда е голяма чест и удоволствие. Тя не е плод само на моя труд, а и на труда на целия екип зад мен. Много съм благодарна за подкрепата, която получих", заяви Стойка Кръстева.

Тя разказа как Даме Стойков я е изпратил за Игрите в Токио.

"Имах притеснения, че нещата може да не се получат в Токио, а той ме успокои с точните думи. Благодаря му много", коментира още олимпийската ни шампионка.

В топ 10 за 2021 година на ОСК Локомотив влязоха още Снежана Граматикова - джудо, Христина Зашева - волейбол, Даниел Кирилов - бокс, Ивайло Димитров - джудо, Георги Стоев - бокс, Габриела Гигова - самбо, Радина Томова - художествена гимнастика, Вероника Железова - тенис и Константин Костов - бокс.

Треньорът на Стойка Кръстева Борислав Георгиев бе награден за номер 1 сред колегите си в клуба за 2021 година, а отборите по баскетбол за кадети и кадетки също бяха отличени.

Индивидуални награди получиха Данаил Тодоров за спортно дълголетие, а Златина Миланова и Красимир Иванов за спортни успехи.

"Тези успехи, които постигнахме през 2021-а са плод на 7/8-годишна работа. Децата се увеличиха многократно, възстановихме училището и общежитието. Изпращаме много успешна година. Всичко е благодарение на екипната работа. Ние сме като едно голямо семейство", заяви председателят на ОСК Локомотив Даме Стойков.

Той и кметът на район "Надежда" в София Димитър Димов коментираха и темата с изграждането на осветление на стадион "Локомотив" и заявиха, че клубът е направил това, което зависи от него, а двамата се надяват на подкрепа от новия спортен министър Радостин Василев. По последни данни за изграждането на осветлението са необходими около 640 хиляди лева.

по материали на https://sportal.bg/

Share

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

ВИДЕО

Тежка загуба и скандална опасна неспортсменска контузия за Александър Любенов

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ