Печат

Благой Георгиев с дискусионна загуба в UFC

вкл. .

blagoj georgiev lewis donald trump UFC 224 r

Единственият българин в най-голямата ММА промоция в света UFC - Благой Иванов - записа второ поражение с противоречиво съдийско решение 1:2 срещу рекордьора по нокаути в тежка категория афро-американеца Дерик Люис.

Багата проведе най-агресивния си двубой в октагона в "Медисън Скуер Гардън" и имаше статистическо преимущество, както и по отношение на контрола по време на двубоя, но явно не успя да убеди достатъчно съдиите в превъзходството си в спиращата дъха битка с Черния звяр.  Битката се проведе пред очите на президента на САЩ Доналд Тръмп. 

blagoj georgiev lewis UFC 224 r

Официалните лица отсъдиха 30-27 и 29-28 за Люис, като единият глас бе в полза на българина с 29-28 точки. Той пласира общо 59 удара срещу 37 на Люис, като реализира и три тейкдауна срещу само един на съперника си, а и няколко пъти имаше опити да приключи мача със събмишъни. В крайна сметка съдиите прецениха, че трябва да дадат победата на Люис, който разкървави Багата, но в нито един момент не го разклати значимо, а и през по-голямата част от втория и третия рунд боя бе напълно под контрола на Благой.

Повече за двубоя вижте на https://www.sportal.bg/

Share

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

ВИДЕО

Тежка загуба и скандална опасна неспортсменска контузия за Александър Любенов

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ