Печат

Турнето на Локо НН в Барселона приключи с победа

вкл. .

barselona loko 2017

С победа завърши турнето на юношите на "Локомотив НН" в Барселона. Възпитаниците на Георги Гаджев спечелиха с 15:5 срещу отбора на "Оспиталет". Така общият баланс от петте мача, изиграни за 4 дни, е 2 победи, 2 загуби и 1 равен.

Двубоят с "Оспиталет" се игра при изключително тежки условия. На открит басейн, а времето в Барселона рязко се влоши и по време на цялата среща имаше много силен дъжд и бурен вятър, който на моменти отместваше вратите и дори заплашваше да ги обърне. Затова мачът бе в 3 части по 15 митути без да се спира времето, които завършиха съответно 5:2, 5:1, 5:2 за "Локомотив НН".

Всички резултати на "Локомотив НН" в Барселона:

"Сант Андреу" - "Локомотив НН": 15:16

Каталуня (национален отбор) - " Локомотив НН" 21:11

"Барселона" - "Локомотив НН" 18:9

СН "Каталуня" - "Локомотив НН" 13:13

"Оспиталет" - "Локомотив НН" 5:15

"Барселона" е шампион за кадети, "Сант Андреу" е шести, "Каталуня" - седми, а "Оспиталет" - 16-и в последнтото първенство.

Голямо съдействие на клуба оказаха легендарни български ватерполисти, които живеят в Барселона. Любо Бонев уреди всичко около настаняването на отбора на "Локомотив НН", Ивайло Пачалиев договори контролните мачове, а също така оказа много важна подкрепа в логистично отношение. Свилен Пиралков с авторитета си на ръководител направление "Подрастващи" в Каталунската федерация по водна топка бе в основата на визитата на българския отбор в Центъра за високо спортно майсторство на целия испански спорт и мачът там с националния отбор на Каталуня (на практика испанският национален отбор), чийто треньор е именно Пираков. Илиян Пенев - Мацола, също известен ватерполист, предостави на българската група много добри условия за изхранване в четирите си ресторанта в Барселона.

"Направихме нещо много важно, но и трудно постижим - каза Васил Нанов, президент на клуба. - Освен спонсорите, бе необходима мого голяма и организация, справихме се благодарение на нашите приятели Любо Бонев, Ивайло Пачалиев, Свилен Пиралков и Илиян Пенев, както и на Андрей Демирев, който дойде специално от Билбао, за да гледа няколко от мачовете. Контактите ни с каталунската школа по водна топка, която е водеща в Испания, със сигурност ще продължат. Защото са много полезни за младия ни отбор в общия ни стремеж да го развиваме и да играем една все по-добра водна топка, което да е придружено с още по-добра работа в клуба."

"Като цяло съм доволен от изявите на отбора - каза старши треньорът на отбора Георги Гаджев. - Опитът от подобни мачове със силни и авторитетни съперници е безценен за младите ватерполисти. Разчитам, че посещението в Центъра за високо спортно майсторство в Барселона и уникалната спортна база там, е показало на нашите играчи как трябва да се работи, ако искаш наистина да станеш много добър играч - те наблюдаваха част от тренировката на отбора, който миналата година завърши със сребърен медал на Първите Европейски игри в Баку.

вижте подробности за турнето и мачовете на: http://loko-nnanov.com/

Share

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

ВИДЕО

Тежка загуба и скандална опасна неспортсменска контузия за Александър Любенов

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ