Печат

ПФК "Локомотив" с декларация срещу полицейското насилие над привържениците на отбора по време на мача със Славия

вкл. .

Позиция на Локомотив Сф относно инцидента с 12-годишен фен на клуба
преследвания
Официалният уебсайт на ПФК "Локомотив" излезе днес с декларация по повод (поредното) превишаване на правата на полицията на мача Славия-Локомотив от този петък. Ето какво пише в декларацията:
 
Ръководството на ПФК Локомотив София изразява категоричен протест към действието на полицай при гостуването на представителния ни тим на ПФК Славия. По време на мача от 5-тия кръг на първенството е възникнал инцидент с фен на Локомотив Сф. Някои от привържениците на „червено-черните” са наблюдавали разправията до оградата, когато полицай е започнал безразборно да ги удря. Удар по главата е получило и 12-годишно дете, футболист от школата на Локомотив Сф. Придружителят му е бил принуден да потърси съдействието на лекаря от дежурната линейка. Ние разбираме обективното напрежение сред полицейските служители, но преценяваме като абсолютно безотговорно и недопустимо посегателството върху деца. Настояваме и за наказание на лицето, проявило това престъпно своеволие!
 
 
От lokosf.info осъждаме остро поредното избиване на комплекси върху нас от страна на униформените служители на реда, които за пореден път показаха, че са "много силни" срещу и действат "превантивно" към агитки с малобройна численост, докато оставят необезпокоявани публиките на "грандовете" да веят свастики, да се бият и млатят, да хвърлят бомби по трибуните и каквото още им хрумне.
 
 
Господа полицаи, ако искате и търсите да постигнете уважение и разбиране от която и да е агитка, редно е и Вие да покажете същото към нея - действието е двустранно. Разбираме колко важно (финансово) за Вас е отчитането на дейност, но е крайно време да седнете и да започнете реално да мислите, преди да действате.
Share

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

ВИДЕО

 

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ