Печат

Един миг

вкл. .

stadion lokomotiv

Един миг. Колко трае? Какво съдържа? Как се измерва? Много или малко е във футбола? Един миг от неистова радост до огромно разочарование. Един миг невнимание и мечтата на Локомотив София за завръщане в елита се изпари.  Отборът беше толкова близо, но очевидно не достатъчно. И все пак, всеки обичащ клуба и присъствал на стадиона в пловдивския парк "Лаута" може да се нарече щастливец.

Печат

BIG5: Николай Гигов дал над 400 хиляди лева на БСП заради дълговете на „Дума“

вкл. .

KOII

За последните три месеца бизнесменът Николай Гигов е дал над 400 000 лева на БСП, за да се платят натрупаните дългове на „Дума“ към кредитори, научи BIG5.BG.

Ревизия в партията след смяната на експредседателят Михаил Миков показала, че дълговете на „Дума“ са около 800 000 лева, като недостигащите 400 000 лева са били осигурени от оръжейния бос Николай Гигов.

Бизнесменът от години помага и оказва финансов гръб на столетницата, като от там обаче, често забравят за помощта му.

След като Корнелия Нинова пое председателството на партията, именно Гигов отново се притичва на помощ на червените, като осигурява липсващата сума за натрупаните дългове, твърдят източниците на BIG5.BG.

Според тях към момента има поне още двама крупни бизнесмена, които оказват помощ на БСП и ще застанат като финансов гръб на партията преди предстоящите президентски избори.


Преди няколко години слухове свързаха името на Николай Гигов с финансирането и на АБВ.

Тогава експрезидентът Георги Първанов, за когото не е тайна, че от години се намира в близки приятелски отношения с оръжейния бос, отрече информацията в някои детайли, но не и по същина.

Според вестник „Галерия“ тогава, експрезидентът Георги Първанов и бизнесменът Николай Гигов провели среща с премиера Бойко Борисов в дома му в Банкя, на която уточнили финансирането на новосъздадената партия АБВ.

След публикуването на информацията обаче, Първанов отрече единствено твърдението, че е посещавал дома на Борисов, а премиерът коментира написаното с ирония и с думите „Аз стоя зад всичко!!!“

Източник: BIG5.BG

Печат

Кайо Караджинов: Гигов съсипа Локомотив (в-к ШОУ)

вкл. .

kayo kuche
Калоян Караджинов е роден на 25 януари 1977 г. Юноша е на Локомотив (Сф). Ритал е още за Ком (Берковица), Надежда (Доброславци), Химик (Костинброд), Бенковски (Костинброд), Миньор (Бобов дол), Ботев (Пд), китайския Далиен и Торнадо (Безден) в областната група. В „А“ група има 137 мача и 17 гола. Караджинов вероятно е статистически един от най-успешните играчи, обличали националния екип. С него има 2 мача с 1 гол за едва 63 минути на терена. За „червено-черната“ агитка халфът е най-големият любимец. Феновете пеят с пълно гърло: „Един е Кайо, Кайо Караджинов - Локомотивец и нашият любимец“... защото той е един от тях.

Печат

Локомотив-ът на"Надежда"-та

вкл. .

"Надежда всяка тука оста­вете", пише на портата на ада според Данте. Доскоро това можеше спокойно да се каже за школата на Локомо­тив София в "Надежда", която бе в окаяно състояние, едва ли не на командно дишане. Деца­та се събличаха по фургони и тренираха на сгурия, разкар­ваха ги като панаирджийски мечки по най-различни терени из околията на столицата - от Требич до Драгалевци.

През лятото на миналата година след трагикомедията с главна роля в нея на един пъл­ничък чичко при червено-чернит се появи светлина в тунела. Появи се спасител в лицето на бизнесмена Иван Василев, истински локомотивец, а не самозванец. Василев дълго вре­ме бе в управлението на клуба при Николай Гигов. Именно след Гигов Локо започна на чи­сто, от нулата. Тимът стар­тира от четвърта дивизия, промоция за трета, а през лятото бе поканен да се включи във Втора лига. Паралелно с мъжкия отбор, който е лицето, Василев си постави амбициозна цел - в школата да тренират 400 деца. А нейно­то възраждане бе поставено на пиедестал като задача но­мер 1. В момента точната бройка на юношите във всич­ки възрасти е 330.

Общо в обединеното спортно дружество Локомо­тив (Сф) се подготвят към 1300 състезатели (бокс, баскетбол, ръгби, художествена гимнастика, волейбол, водна топка, ), чиято брой­ка със сигурност ще продължи да расте с темповете, с кои­то се подобряват условията за тренировки. Няма човек, на който да не му направи впе­чатление сериозната промя­на в района на стадион "Локо­мотив".

На мястото на сгурията се появи прекрасен изкуствен терен с осветление и чисто нови съблекални. Наскоро бе открито и кафе за феновете. Това се случи благодарение и на дарение от "Актавис", кой­то стана партньор на ДЮШ на железничарите.

Новостите не спряха дo тук. Неуморната работа на Иван Василев, партньора му Веско Стоянов, изпълнителния директор Бойчо Величков, председателя на ОСД Даме Стойков, шефа на ДЮШ Иво Паргов даде още резултати. Бе възстановено помощното игрище дo стадиона с изцяло нов терен, бе възстановена помпената станция, бяха сло­жени трибуни. В момента се изгражда ново маломерно игрище с изкуствена настилка за школата. То трябва да е го­тово за пролетния полусезон и ще е с размери 60 на 40 ме­тра.

Последва цялостна рекон­струкция на многофункцио­налната спортна зала с ме­ста за 500 зрители в сектор А. Тя отдавна е готова и ре­довно посреща турнири в различни спортове. На ста­диона бе поставена топло- и хидроизолация, включително на покрива, за да спрат течо­вете. Подменена бе водопроводната инсталация на целия стадион, защото заради изгнилите тръби и натрупани­те дългове в съблекалните липсваше студена вода. Всич­ко това е минало. Днес спор­тистите използват минерал­ната вода от извора до ста­диона. Разполагат с модерни сауни и басейни. В момента тече усилен ремонт на волейболната зала след като такъв бе направен на баскетболната, която ре­довно приема детски и юно­шески турнири.

Бяха подобрени чувстви­телно и съблекалните на ста­дион "Локомотив". Бе постав­ена нова дренажна и поливна система на централния те­рен. Тук е мястото да се от­бележи обаче, че игрището е далеч от качеството, което трябва да има, и вероятно скоро ще се наложи изгражда­нето на изцяло нов терен.

Вече има и нова зала за пре­сконференции, към която те отвежда бюст-статуя на легендата Начко Михайлов, а вътре са разположени някои от отличията, спечелени от тима през годините. Изграде­на бе нова ВИП ложа и такава за журналисти.

Средствата, хвърлени от Василев, не са никак малко, но за излизането от тунела са нужни още. И то много. Вът­решността на стадиона продължава да е във все така окаяно състояние - тъмно, влажно и неприветливо. Ста­рият централен вход също се нуждае от сериозно освежава­не. Има какво да се иска и от инфраструктурата около са­мия район.

В събота преди обед се про­веде Ден на отворените вра­ти. Дошлите над 200 деца, ко­ито обиколиха стадиона и се запознаха с историята на клу­ба, дават надежда, че Локомо­тив е тръгнал по верния коло­воз. Минавайки през най-мрач­ния тунел от своето създава­не.

Със сигурност мястото в северозападната част на Со­фия е станало по-приветливо и предоставя перспектива скоро от там пак да излязат новите Начко Михайлов, Котков, Спиро Дебърски... а надписът на новия клубен авто­бус "Легендата продължава" идва да покаже, че червено-черното сърце бие по-силно от всякога.

Росен Ангелов и Мартин Александров, „Тема спорт”

Печат

Надежда

вкл. .

Диан Станчев

Публикувана в 22:36 на 21 септември 2016 2631 6
 

Ако можех да имам едно

магазинче със две полички,

бих продавал… познайте какво?

— Надежда. Надежда за всички.

Започвам този материал с цитат от вечното произведение на Джани Родари – „Продавач на надежда”. На стадиона в квартал „Надежда” имаха нужда точно от такъв. Защото последните две години не бяха лесни за Локомотив София. Славният някога клуб бе пратен в Окръжните групи през миналия сезон, а през настоящата кампания се подвизава във второто ниво на българския футбол. Пренебрегван от мнозина, подкрепян само от най-верните си фенове, четирикратният шампион се опитва да намери обратно своето място под слънцето. И най-сетне успя! На 21 септември 2016 година Локо е там, където трябва да бъде. В заглавията. На челните страници на сайтовете и вестниците.

Червено-черните постигнаха немислимото, елиминирайки ЦСКА още в първия кръг на турнира за Купата на България. Носителят на трофея преклони глава пред втородивизионния тим след 1:2. Да, „железничарите” имаха и голяма доза късмет, но това ще бъде забравено съвсем скоро. В историята ще остане фактът, че Локомотив е триумфирал.

Може би с оглед показаното на терена, победата не е на 100% заслужена. Ала взимайки под внимание последните събития, то Локо заслужаваше, а и имаше нужда от този успех. А той е грандиозен, най-малкото заради различните изходни позиции на двата състава.

Домакините имаха една победа от началото на сезона, като тя бе постигната изключително драматично над опашкаря във Втора лига Левски Карлово. Гостите, въпреки неубедителното си представяне в предните няколко кръга, все пак са пети в А група и с три успеха в предишните си пет двубоя. На хартия „армейците” трябваше да бият убедително и с лекота. И заради мащабната си селекция, разбира се.

Обаче прогнозите понякога не се сбъдват. Защото едно нещо остава встрани от вниманието на широката публика. А именно, че онзи загубен локомотивски дух се завръща обратно в „Надежда”. Едва ли има по-подходящи хора, които да възродят „червено-черните” от Иван Василев и Бойчо Величков. Двама души, защитавали клубната емблема, пък и закърмени с локомотивските ценности и начин на мислене. А един от най-славните футболисти в историята на отбора бе сложен за треньор. Да, Ангел Колев е дал много на Локо като играч, сега го прави и като наставник. Няма да забравим и Антон Велков, който съвсем доскоро водеше тима отлично, било то и в Четвърта дивизия.

По стечение на обстоятелствата прекарах част от детството си на стадиона в „Надежда“. Работнически квартал, далеч от блясъка и богатството. Но и клубът, и мястото имат особен и единствен по рода си чар. Локомотивци не са глезльовци – нито феновете, нито служителите и играчите. Те са борбени, задружни и непримирими. И бях сигурен, че няма да позволят любимият им отбор да бъде затрит. Независимо от опитите на знайни и незнайни люде да сторят точно това.

Даниел Пеев е безспорният лидер. Постъпката му срещу Рафа Перес в края бе много грозна и той вероятно ще си понесе последствията, но от чисто футболна гледна точка, към момента Пеев е половин Локомотив. Той е онзи, който трябва да вдъхновява по-младите си съотборници. За да могат да се излюпят новите Дебърски, Иван Димитров, Чачевски, Васил Методиев, Никола Котков, Начко Михайлов.

Всичко с времето си. Сега приоритет е „железничарите” да се стабилизират, да сглобят състав, който да се утвърди във Втора лига, и постепенно да атакува завръщане в Първа. Но важното е, че в Локомотив най-накрая отново е пълно с истински локомотивци. С продавачи на надежда!

Няколко думи и за съперника. Казват, че каквото сам си направиш, друг не може да ти направи. И затова всеки заслужава съдбата си. От фундаментално значение за настоящето, бъдещето и развитието на родния футбол е ЦСКА да го има на картата. Видяхме, че без „червените” и конкуренцията, и интересът, и емоцията, и качеството спадат. Но има един проблем – това не е ЦСКА. И не, тук не правя препратки относно идването на 90% от Литекс на „Българска Армия”. Нито говорим за това как нещата са се случили чисто юридически. Няколко реда по-нагоре споменах „локомотивския дух”. В момента „армейски дух” в ЦСКА няма. Можеше да има, ако не бяха прокудени Христо Янев, Борис Галчев, Ангел Грънчов, Александър Бранеков, Павел Головодов, Петър Витанов и всички онези момчета, които спечелиха купата през 2015/16, и които играха за „червените” във В група. Но засега можем да кажем само: „Купете! С отстъпка за вас! Всеки трябва надежда да има!“ Ала Джани Родари отдавна го няма. И кой тогава ще продаде малко надежда на ЦСКА?

източник: http://gong.bg/

Печат

Локо Сф все още в неведение в коя група ще играе

вкл. .

Локомотив Сф все още е в неведение в коя група ще играе през новия сезон и затова промени първоначалните си намерения да стартира подготовка на 20 юни, понеделник.

„Железничарите“ извоюваха правото да играят в Югозападната „В“ група, но същевременно покрай структурните промени в българския футбол, хранят сериозни надежди, че ще бъдат допуснати да играят направо в „Б“ група.

Очакванията им да има заседание на Изпълкома на БФС първо миналата сряда, а после вчера, понеделник, не се оправдаха и сега те се надяват шефовете на родния футбол да се съберат до края на тази седмица, за да могат и в „Надежда“ да си направят плановете.

Към днешна дата най-вероятно Локо Сф ще стартира подготовка на 27-ми или 28 юни.

Засега отбора е напуснал само един футболист – поелият към Нефтохимик Костадин Велков. В Локомотив изпитват трудности при формирането на селекцията именно поради неяснотата в коя дивизия ще се състезава отборът, тъй като не е все едно дали става дума за „В“ или за „Б“ група. 

източник: http://lokosofia.gong.bg/

Печат

Иван Василев: Имам сили и за В, и за Б група

вкл. .

Ivan Vasilev

Президентът на Локомотив Сф Иван Василев даде интервю за Gong.bg,след като неговите подопечни завоюваха купата на столичен първенец след 4:1 във финала срещу Витоша Бистрица 2. Василев увери, че ще му стигнат силите да финансира клуба, както във „В“ група, така и в „Б“, за която се говори, че Локомотив Сф може да бъде включен при преструктурирането на родния футбол, което тече в момента.

„Надявам се хората да са останали с добри впечатления от играта ни, получи се хубав празник. Честитя на отбора спечелената купа на столичен първенец и оттук-нататък ни чакат един или два тежки мача, които ние трябва да спечелим и да отидем във „В“ група Вярвам в момчетата, защото отборът ни е добър.“

„След това започва по-трудният етап. Ако сме във „В“ група, ще започне организацията по подготовка, селекция. Аз лично съм притеснен, защото нямаме много време. Н бих искал да взимаме играчи на килограм. Аз разчитам най-вече на нашите момчета, които са израсли в нашата школа. Каквото ни е по силите, ще го дадем и ще се справим следващия сезон.. Но първо нека си свършим работата, да не говорим предварително.“

„Засега вариант „Б“ група за нас няма, но ако такъв се появи, с удоволствие бихме участвали. Локомотив Сф е име и отбор с традиции. Видяхте днес колко хора имаше на мач от „А“ окръжна група. Надявам се да се върне нашата публика и действително тези трибуни да бъдат изпълнени догоре.“

„Участието ни в „Б“ група зависи може би от преструктурирането на „А“ група, но засега няма такъв вариант, поне никой не е изразявал пред мен такова нещо. Сега чакаме жребия за междуобластните баражи, който ще бъде в сряда. Не се притеснявам да играем и два мача. Стъпка по стъпка и с Бога напред. Вярвам в момчетата, добри футболисти са. Имаме опитни, имаме и млади, надявам се да си свършим работата. На жребия ще кажат къде ще се играят тези баражи“

„Ремонтите на базата – това е пътят за нас. Последното е, че сложихме седалки на помощния терен. Сега ще го оградим с мрежи, ще се бетонира около тъчлиниите. Утре-вдругиден обектът ще бъде издаден. Първият ни терен е в много добро състояние. Малко терени в „А“ група в момента са в толкова добро състояние като нашия. Остава след това и най-важното. С помощта на „Актавис“, на Илия Пашов да оправим изкуствения терен – до 15 дни и това ще стане.“

„Засега няма други спонсори, освен „Актавис“. За „В“ група аз ще издържа, не е проблем. И за „Б“ група ще издържа. Искам да благодаря на един човек – Веско Стоянов, който и досега е помагал на футболния клуб. Мисля, че няма да има проблеми“, завърши Иван Василев.

източник: http://gong.bg

Подобни публикации

Моля, изберете някоя от статиите.


lokosfinfo
lokosfinfo Край на мача. Локомотив - ОФК Несебър 0:0. #lokosfinfo
 

ВИДЕО

 

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ

 • Павка думите са излишни ! Господ да ти прости и лек път в безкрайните зелени терени ! Ти ще оставиш трайна ...

  Прочетете още...

   
 • Благодарим за коментара! Много хора, не ползват фейсбук, правим организация от пролетта да излъчваме ...

  Прочетете още...

   
 • Успех Илиянчо!!!!!

  Прочетете още...

   
 • Скъпи Локомотивци,не трябва да съжаляваме че не сме поканени в ЦИРКА,защото и това начинание на ...

  Прочетете още...