Печат

Световна шампионка е №1 за Локомотив за 2022 г.

вкл. .

sportist na Lokomotiv 2022

Световната шампионка с ансамбъла по художествена гимнастика Радина Томова е спортист №1 на ОСК "Локомотив" София за 2022 г.

Тя беше наградена на специална церемония от президента на клуба Даме Стойков.

Личната наставничка на Томова - Катрин Велкова, е треньор №1 за изминалата година.

"Тази награда е много специална за мен, защото през тази година се навършват 10 години от основаването на клуб по художествена гимнастика в клуба, който аз ръководя", каза Велкова.

Тя получи награда си от кмета на район "Надежда" инж. Димитър Димов.

"В клуба има над 1600 картотекирани деца в 15 вида спорт. Над 60 треньори работят с тях. Има ясно правила за работа, но треньорите имат пълна свобода. Изпращаме една успешна година за "Локомотив", каза Даме Стойков.

Номер 2 в класацията е европейската вицешампионка по бокс Светлана Каменова, а на трето място е бронзовият медалист от Евро 2022 по джудо (U23) в Сараево Георги Граматиков.

Отбор номер 1 е волейболен клуб "Локомотив 1929-Нидо", който спечели три сребърни медала в три възрастови групи на държавното първенство.

Специални награди получиха баскетболната легенда на клуба и олимпийска вицешампионка от Москва 80 Диана Брайнова по повод нейния 70-годишен юбилей и олимпийската шампионка по бокс от Токио 2020 Стойка Кръстева за принос в развитието на спорта. Тя беше на церемонията с 6-месечната си дъщеря Цветелина.

вижте още снимки от награждаването на https://btvsport.bg

Share

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

ВИДЕО