Печат

Имало едно време в Добрич...

вкл. .

fan guy

На 15 март 2003-a година (Тодоровден) бе последното гостуване на Локомотив София в Добрич. Гостуване, за което тогава се стягахме цяла зима и накрая отидохме 6 човека със 17 знамена. На Централна гара се събрахме едва четирима и в последния момент, буквално минута преди да тръгне влака, дойде и петият човек, а в Добрич, на място, дойде и едно момче от региона.

Помня, че си изкарахме страхотно, въпреки че в Добрич по това време на сезона беше много студено - футболен град, хората ни спираха по улиците и искаха да разговарят с нас - първите локомотивци, които виждали в града си. После вечерта историите в механа Герана, където местни девойки ни заявиха, че много обичали софиянци и не ни пускаха да си ходим.

Бяхме в лош период по време на Гиговата ера. Слаб Локомотив, първите недоволства срещу лицето Гигов. Хората в Добрич се чудеха как така за толкова слаб отбор сме отделили средства и време да дойдем да го подкрепяме посред зима. Локомотив тогава беше 12-и, а Добруджа 13-и от 14 отбора в групата. Тогава обаче се зараждаше Ултрас Локо и от тогава с едно изключение (един мач с Черно море във Варна) Локомотив никога не е бил сам, както бе редовно 80-те и 90-те години, но това е друга тема.

Както казах, Добрич е футболен град!

Въпреки студа и слабите съперници на стадиона имаше близо 3000 души. Загуба на Локомотив с 1:0 и радост за местнитте, които видяха победа след 11 поредни мача без такава.

15 години по-късно Локомотив отново гостува в Добрич и този път ще бъде подкрепян от повече от 6 човека, въпреки, че в момента отборът е по-слаб от слабия Локомотив през 2003-а година. Но и отборът от Добрич не е кой знае какво. За този мач мисля, че победата няма алтернатива - или ще бием, или се отказваме от надграждане тази година.

А от нас, феновете, зависи да си подкрепим отбора на сърцето и да накараме местните да цъкат с език как "за толкова слаб отбор се вдигат толкова много хора да го подкрепят".

За нас Локомотив е любов и призвание!

Всеки който има възможност нека се включи към нас за да можем още по-добре да подкрепим момчетата долу на терена!

ЕДНА ИДЕЯ, ЕДНО ИМЕ - САМО ЛОКО! САМО НИЕ!

Share

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

ВИДЕО

 

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ