Печат

Простихме се с Величко Скорчев

вкл. .

velichko skorchev

На 11 януари 2019 г. 81-годишна възраст почина големия локомотивец Величко Скорчев - първият водещ на сутрешен телевизионен блок в БългарияСкорчев е от емблематичните за нашата страна журналисти, наричаният "баща на сутрешните блокове" в телевизията,.  На 18 септември 1990 г. в национален ефир за първи път прозвучава сигналът на воденото от него сутрешно предаване "Добър ви ден".

Два дни по-късно се простихме с доайена на българската телевизионна журналистика. Поклонението беше в църквата „Св. Седмочисленици“.

Красимир Ганев: Един прекрасен човек. Много лесно се работеше с него. Интелигентен, приятен спокоен. Както се казва, дори и в най-тежките моменти винаги намираше да каже нещо, с което да успокои, да развесели. Само хубави неща мога да кажа.
Иван Такев: Бат Велико - един светъл, лъчезарен човек, от когото сме научили. Работил съм с него и в Националната, и извън Националната телевизия. Не обичам да идвам в тази градинка и в църква, защото тук изпратихме много колеги, но животът е неумолим.

Любомир Милошев: Лъчезарен човек. Много светъл, много свеж. Въпреки многото си години, накрая бе изпълнен с енергия, желаещ работата. Казваше „Работата ме желае“. Усмихнат. Въобще беше удоволствие и чест да се работи с него.

 

Поклон пред паметта му!

Share

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

ВИДЕО

 

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ