Печат

Светлана Каменова с титла на „Странджа“

вкл. .

strandzha 2023

Светлана Каменова осигури трети златен медал за България от финалите на 74-ото издание на Купа „Странджа“. Носителката на трофея от миналата година се справи на финала при 57-килограмовите с много силната представителка на Китай – Зичун Ксю.
Родната националка започна отлично мача и в първите два рунда взе сериозен превес. В третия азиатката опита да отговори, но Светлана много умело удържа на набезите й. В резултат Каменова стигна и до заслужената победа с 4:1 гласа.
„Аз съм доста самокритична и винаги намирам грешки, върху които трябва да работим и които трябва да се изчистят, за да ставам все по-добра. Защото винаги може и по-добре. Голяма част от тези момичета, които бяха тук, на моята категория, ще участват и на Световното първенство следващия месец. Вярвам, че за периода, който предстои на подготовка, ще изчистим грешките. Ако го направим – целта е ясна, най-високото стъпало. Но трябва още много работа по пътя към осъществяването й“, каза след златния медал Светлана Каменова.
Дотук България е три от три на финалите при жените на МТ „Странджа“. Освен Светлана, златни медали спечелиха още Севда Асенова (48) и Станимира Петрова (54).
Share

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

ВИДЕО

 

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ