Печат

Локомотив бе поканен за участие в Балканската супер лига

вкл. .

BSRL 5 2017

Ръгби тимът на Локомотив е поканен да бъде сред създателите на Балканската супер лига по ръгби.

Идеята за стартиране на регионално състезание по ръгби лига на Балканите стои в продължение на няколко години, но досега бе просто думи. През изминалата 2016 ръгби лигата на Балканите стартира и в България и Турция, така че броят на страните в региона да играе ръгби лига нарасна до 6. Това са Унгария, Босна и Херцеговина, Сърбия, България, Турция и Гърция. Много години на отлично сътрудничество между клубове от Сърбия и Босна и Херцеговина, Унгария, гостуването на турски клуб Кадъкьой Булс в Белград, а след това на Раднички Ниш до София, и сътрудничеството между Цървена звезда и Локомотив,  даде тласък на идеята за формиране на Балканската супер лига.

В първия сезон ще участват 8 отбора. Локомотив София от България, Доркол, Цървена звезда, Партизан и Нови Белград от Сърбия, Витез от Босна и Херцеговина , Будапеща от Унгария,  и Булс Кадъкьой Истанбул от Турция. Състава на лигата все още не е окончателен, не всички клубове са дали окончателно съгласие за участие, а има интерес от други клубове, да вземат участие в състезанието.

Лигата предвижда участието на отбори от 5 държави. Общо ще бъдат изиграни 16 срещи. Осемте участващи клуба ще бъдат разделени на две групи А и Б от 4-те отбори. В рамките на групата ще се свири според правилата на ръгби лига. Съставът на групите и кръговете са показани в схемата по-долу:

BSRL 4 2017

След срещите в групите, следват плейофи с двата най-добри отбора от всяка група. Графика с тази част на състезанието е показана в схемата в началото.

Share

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

ВИДЕО

Тежка загуба и скандална опасна неспортсменска контузия за Александър Любенов

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ